Köpvillkor


För att beställa i webbshoppen måste du ha fyllt 18 år.


Läs mer om dina rättigheter som konsument hos Konsumentverket


Färgåtergivning

Vi försöker återge smyckenas faktiska färg på alla våra bilder. Vi kan dock inte garantera att färgåtergivning stämmer överens med den exakta färgen på smycket. Det kan se olika ut på dator, surfplatta eller mobiltelefon. 


Frakt och leverans

Vi postar din beställning så snart vi ser att pengarna kommit in på vårt konto. Alla smycken levereras i organzapåsar och de skickas i ett vadderat kuvert. Det är fraktfritt på alla beställningar över 350 kr. På beställningar under 350 kr tillkommer frakt på 35 kr. Varorna levereras till din postlåda eller till ett utlämningsställe nära dig. Om du bor i eller i närhetan av Sundsvall kan du personligen hämta din beställning hos oss. 

  Du ansvarar själv för att kontrollera att de angivna personuppgifterna stämmer i kassan. Om du som kund angivit felaktiga uppgifter så förbehåller vi oss rätten att återta beställningen eller om paketet till följd av detta kommit bort är detta inget AnneMon Design ansvarar för.

  När din order skickats får du en leveransbekräftelse via mail. Du som har valt att hämta själv får ett mail där vi kommer överens om tid för upphämting. 


Betalningsmetod

  • Förskottsbetalning till bankkonto - Betalning sker till vårt bankkonto i Swedbank. Banknummret får du i din orderbekräftelse. Varan skickas efter att vi har sett att betalningen kommit in på kontot. Inom fyra dagar måste vi ha mottagit betalningen annars makuleras din order. 
  • Förskottsbetalning med Swish - Swishnummret får du i din orderbekräftelse. Varan skickas efter att vi har sett att betalningen kommit in på kontot. Inom fyra dagar måste vi ha mottagit betalningen annars makuleras din order. 
  • Swish vid hämtning - Din beställning hämtas i Sundsvall och betalas då med Swish vid hämtningen. 


Ångerrätt och retur

Om du av någon anledning inte är nöjd med smycket så har du som privatperson enligt distansavtalslagen rätt att ångra ditt köp inom 14 kalenderdagar efter det att du har mottagit smycket. Detta förutsätter att du inte använt eller skadat smycket och att prislapppen sitter kvar. Observera att ångerrätten EJ gäller stämplade smycken då dessa är specialtillverkade efter ditt önskemål och därför har en tydlig personlig prägel. 

  Om du ångar ditt köp måste du inom ångerfristen kontakta oss under fliken Kontakt. Ange då artikelnummret på smycket du vill returnera i meddelanderutan. Returen skickar du som brev eller paket, ej mot postförskott. Vid retur står du själv för returfrakten och för transportrisken. Om du nyttjar din ångerrätt betalar vi tillbaka det du betalat för varorna. Fraktkostnader återbetalas ej. 


Reklamation

Om smycket trots vår kontroll har något tillverknings- eller materialfel ska du omgående eller senast en vecka efter att leveransen nått dig kontakta oss under fliken Kontakt. Ange i meddelanderutan artikelnummret på smycket som du vill returnera och orsaken till returen. Om varan är defekt står vi för returen. 

AnneMon Design

Jag som ligger bakom AnneMon Design heter Anneli Berglund. Jag bor och verkar i Sundsvall och har som intresse och hobby att skapa vackra smycken. Vem kan motstå alla dessa vackra pärlor som finns!


Det har alltid funnits ett intresse att skapa och jag har sedan 2007 gjort mina egna smycken. Det började med att jag ville ha smycken men inte de som fanns i handeln. Jag började då designa mina egna så som jag ville ha dem.


Alla smycken designas och tillverkas i min ateljé. Varje smycke är unikt då de är handgjorda och det finns oftast bara ett exemplar av varje.


AnneMon Design drivs som en hobbyverksamhet och är inte momsredovisningsskyldig. 

Material


Det material som används i smyckena är till stor del glas, snäckskal, sötvattenpärlor, halvädelsten och metall. Alla metalldelarna är nickelsäkra enligt EU:s direktiv. Det är silverfärgad, guldfärgad eller silverpläterad metall (SP).

Silver- och guldpläterade smyckesdelar t.ex. kedjor slits naturligt med tiden och pläteringen kan nötas bort och metallen lyser då igenom. AnneMon Design ansvarar inte för detta då det oftast beror på hanteringen av smycket och hudtypen hos användaren. 

Öronkrokar i örhängen är alltid i sterlingsilver (925) om inget annat står angivet.

Skötselråd


För att ta hand om dina smycken på bästa sätt bör du följa dessa råd:


  • Smycket bör ej användas vid kontakt med vatten eller fukt, t.ex. disk, bad, dusch, tvätt och idrott. 
  • Förvara inte dina smycken i t.ex. badrum där det är fuktigt. De kan lätt missfärgas. 
  • Tänk på att dina smycken inte tycker om hudlotion, parfym, hårspray eller andra kemikalier. 
  • Förvara dina smycken separerade från varandra så de inte trasslar ihop sig och blir repiga.
  • För att hålla de silverpläterade smyckedelarna fina kan du putsa dem då och då med t.ex. en silverputsduk. 
  • För att sötvattenpärlorna ska hålla sig fina länge, ska du tänka på att inte förvara dem i lufttäta behållare eller i kontakt med bomull. Det drar då ut den fukt som finns i pärlorna.